Archive | June 2012

P1: Internet bankarstvo

Već neko vrijeme nastojim saznati kakva su iskustva s korištenjem pojedinih web frameworka na polju bankarskih aplikacija, konkretno internet bankarstva. Nažalost do tih podataka je jako teško ili nemoguće doći osim usmenom predajom. Stoga sam odlučio složiti jednostavnu anketu kako bih došao do tih podataka. Obzirom da se ovdje radi o mission-critical aplikacijama smatram da bi cijeloj “programerskoj” zajednici bilo od koristi znati kakva su iskustva s odabranim rješenjima.

Nadam se da će se biti nešto odaziva, a kad skupim neke podatke onda ću ih objaviti na ovom blogu.

p.s. slobodno prenesite ove informacije kolegicama i kolegama za koje znate da su radili na takvim rješenjima

Take Our Survey

P0: Početak

Kad narastem bit ću…..blogger!

Već neko vrijeme razmišljam o tome kako pri obavljanju svog posla često guglam kako bih riješio nekakav problem na kojeg sam naišao. Obzirom da je online zajednica ogromna onda dosta često nađem rješenje svog problema pa zato hvala svima onima koji su do tih informacija došli na teži način, a potom ih besplatno obznanili. Kao što već vidite radi se o jednosmjernoj vezi gdje se uzima, a ništa se ne daje.  Svaka “veza”, pa tako i ova,  bi se trebala zasnivati na uzajamnom davanju (tako su barem mene učili) pa se i ja nekako želim odužiti svima onima koji su mi pomogli pri rješavanju problema na koje sam naišao. Zašto blog? Ne znam, učinio mi se prikladnim….

Da se odmah razumijemo, ovaj blog će biti vezan isključivo uz teme softverskog inženjerstva tako da oni koje to ne zanima mogu odmah prestati čitati…… jeste prestali? Ok, sad smo se riješili otprilike 99% ljudi tako da možemo biti opušteniji 🙂 Zasad ne znam o čemu ću točno pisati, pretpostavljam da ću pisati o onome na što naletim, a učini mi se da bi moglo biti od koristi široj javnosti. To mogu biti linkovi na zanimljive članke, framework-e, proizvode, ljude,…svašta nešto. Isto tako to mogu biti i konkretna rješenja nekih problema na koja sam naišao.

Prije svega se nadam da ću biti produktivan i da će ovo biti nešto više od ideje. Isto tako se nadam da će vam postovi biti korisni. Slobodno komentirajte i širite dobru vijest 🙂

Ugodan nastavak surfanja,

Stjepan Buljat